Stage

Dertig ontspannende voetreflexzone massages.

In 2018 masseren we voor een goed doel: In actie voor KWF kankerbestrijding.

Een opdracht vanuit de opleiding is om elk leerjaar dertig ontspannende voetreflexzone massages te geven. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden.

In mijn tweede leerjaar komen Jolanda van Velzen, een klasgenoot van mij, en ik in actie voor KWF Kankerbestrijding. In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 geven we op een mooie locatie ontspannende voetmassages.  Dit is in de bollenschuur van mijn schoonzusje aan de Buurtweg 49 in Akersloot. De massage duurt maximaal 30 minuten, waarvan wij 20-25 minuten masseren en 5-10 minuten rekenen voor binnenkomst en afsluiting.  De (minimale) inleg van € 5,00 komt dan ten goede van KWF Kankerbestrijding. Meer informatie zie onder het kopje van “Ontspannende voetmassage voor KWF”.

In mijn eerste leerjaar (2017-2018) heb ik contact gezocht met een extern bedrijf en instelling om daar in totaal 30 ontspannende voetmassages te geven. Ik mocht bij de Reigershoeve in Heemskerk (dagbesteding en zorgcentrum voor dementerenden) en bij Fysiotherapie Oudorp mijn stageopdracht uitvoeren.

Verdeeld over november, december 2017 en  januari 2018 heb ik bij de Reigershoeve aan een aantal bewoners, mantelzorgers, personeelsleden en stagiaire en vrijwilligers een massage gegeven.

Bij Fysiotherapie Oudorp heb ik in februari 2018 aan de fysiotherapeuten, secretaresse en nog een paar genodigden de ontspannende voetmassage gegeven.