Babyreflexologie

In juni 2019 heb ik een cursus babyreflexologie gevolgd bij Floor Tuinstra. Floor is de eerste babyreflexoloog in Nederland. (Uitgebreide informatie zie website Floor Tuinstra). Zij geeft babyreflexologie aan baby’s met hun mama en/of papa individueel, maar ook geeft ze cursussen aan kleine groepjes (groot)ouders en mensen die in hun werk met baby’s te maken hebben. Op youtube is een filmpje te zien over haar boekpresentatie, waarbij je een indruk krijgt van babyreflexologie. Zoek hiervoor op youtube onder Floor Tuinstra, boekpresentatie.

Zelf ben ik zo enthousiast over de babyreflexologie omdat ik (jaren geleden) zelf als moeder heb ervaren wat een paar eenvoudige grepen op de voetjes van ons zes weken oude zoontje hebben gedaan. Na het stoppen van de borstvoeding kreeg hij op flesvoeding heel veel last van harde ontlasting en kon daarom heel moeilijk ontlasten. Na aangepaste flesvoeding, kamillethee, venkelthee, olijfolie enzovoorts geprobeerd te hebben, ben ik naar een Voetreflex Therapeute gegaan. Al na één behandeling poepte hij zijn luier veel makkelijker vol. Bij de tweede afspraak heeft ze me nog een keer de technieken laten zien die ze had toegepast, zodat ik het ook zelf kon doen.

Graag leer ik andere moeders en vaders ook hoe je zelf kleine kwaaltjes wegmasseert bij je baby. Want er zijn nog veel meer klachten waarbij de voetreflexmassage verlichting of verbetering kan geven. Denk maar eens aan doorkomende tandjes, moeite met inslapen of doorslapen, darmkrampjes, winderigheid, neusverkoudheid, eczeem, onrust.

Wil je een paar eenvoudige technieken aanleren om bij jouw baby al binnen 1 minuut een kwaaltje te verlichten? Maak dan een afspraak bij mij en kom samen met je baby en leer de “geheimen” van de voetjes van je baby.

Op dit moment geef ik alleen individuele consulten. In de toekomst ben ik van plan om de vervolgcursus bij Floor Tuinstra te volgen om ook aan kleine groepen cursussen te geven.