Logo

Babyreflexologie

Graag leer ik moeders, vaders, verzorgers, opa’s en oma’s hoe je zelf kleine kwaaltjes wegmasseert bij de baby. Er zijn verschillende klachten waarbij de voetreflexmassage verlichting of verbetering kan geven, zoals:

  • Doorkomende tandjes
  • Moeite met inslapen of doorslapen
  • Darmkrampjes
  • Winderigheid
  • Harde ontlasting of moeite met ontlasten
  • Neusverkoudheid
  • Oorpijn
  • Eczeem of andere huidproblemen
  • Onrust

Met een aantal simpele handelingen kan je al binnen 1 minuut bij je baby een kwaaltje verlichten. Heeft je baby klachten of wil je een paar eenvoudige technieken aanleren om een moment van rust en aandacht te creëren met jouw baby? Maak dan een afspraak en ik kom twee keer bij jou thuis voor de uitleg hoe je zelf bij jouw baby de voetjes kunt masseren.

In de eigen vertrouwde omgeving zal ik eerst kort de voetjes van je baby masseren. Daarna geef ik uitleg via oefenvoeten en/of oefenpoppen. Je kunt vervolgens zelf even oefenen op je baby, maar als je baby geen zin heeft in een massage, dan herhalen we de grepen op de oefenpop. Bij de tweede keer kan je vragen stellen, herhalen we zo nodig een paar technieken en oefenen we nog een aantal andere grepen.

De voordelen van de massage op de voetjes is, dat je het altijd kunt toepassen. De baby kan zijn kleertjes aanhouden, en zelfs kan je een rustgevende greep door de sokjes heen masseren als je baby onrustig is in bijvoorbeeld een drukke winkel. Als je kindje het fijn vindt, dan zit er geen maximum leeftijd aan gebonden. Vaak voor het slapen gaan kan het heel vertrouwd en rustgevend zijn om de voetjes vast te houden en te masseren als je samen de dag doorneemt.

In juni 2019 heb ik een cursus babyreflexologie gevolgd bij Floor Tuinstra. Floor is de eerste babyreflexoloog in Nederland. (Uitgebreide informatie zie website Floor Tuinstra). Zij geeft babyreflexologie aan baby’s met hun mama en/of papa individueel, maar ook geeft ze cursussen aan kleine groepjes (groot)ouders en mensen die in hun werk met baby’s te maken hebben. Op youtube is een filmpje te zien over haar boekpresentatie, waarbij je een indruk krijgt van babyreflexologie. Zoek hiervoor op youtube onder Floor Tuinstra, boekpresentatie.

Zelf ben ik zo enthousiast over de babyreflexologie omdat ik (jaren geleden) zelf als moeder heb ervaren wat een paar eenvoudige grepen op de voetjes van ons zes weken oude zoontje hebben gedaan. Na het stoppen van de borstvoeding kreeg hij op flesvoeding heel veel last van harde ontlasting en kon daarom heel moeilijk ontlasten. Na aangepaste flesvoeding, kamillethee, venkelthee, olijfolie enzovoorts geprobeerd te hebben, ben ik naar een Voetreflex Therapeute gegaan. Al na één behandeling poepte hij zijn luier veel makkelijker vol. Bij de tweede afspraak heeft ze me nog een keer de technieken laten zien die ze had toegepast, zodat ik het ook zelf kon doen.

Scroll naar boven