Behandeling lichamelijke en/of psychische klacht

Heeft u een lichamelijke en/of psychische klacht, dan kunt u contact met me opnemen en dan kunnen we bespreken of ik uw klacht kan behandelen en of u een behandeltraject met mij wilt ingaan. Ik ga er vanuit dat u bij ernstige klachten altijd contact onderhoud met uw huisarts.  

Wat kunt u verwachten? 

Als u besluit om een afspraak te maken, dan zal ik u een ‘Behandelovereenkomst’ laten ondertekenen. Het is fijn als u deze thuis alvast doorleest. Zie onderstaande link.

Behandelovereenkomst

Bij het kennismakingsgesprek zal ik een anamnese afnemen, de voet onderzoeken en afsluiten met een ontspanningsmassage. Het anamneseformulier vindt u in de menubalk onder “Links en PDF bestanden”. Zo kunt u thuis alvast lezen welke vragen u kunt verwachten. U mag de vragenlijst zelf thuis invullen, of we doen dit samen bij het kennismakingsgesprek. Door de vragenlijst thuis te bekijken, kunt u zich voorbereiden en nadenken over de vragen die erbij zitten. Met de informatie vanuit de anamnese en het voetonderzoek onderzoek ik of er een behandeling op maat gemaakt kan worden en maak ik een behandelplan. De eerste afspraak duurt ongeveer 2 uur. De volgende afspraken duren ongeveer 75 minuten, waarbij er een voorgesprek (met evaluatie van de vorige behandeling) plaatsvindt met kopje thee en voetenbadje. Daarna de behandeling en als afsluiting een korte evaluatie hoe u de massage ervaren heeft. Afhankelijk van de klacht die u heeft komt u 1 of 2 keer per week (bij acute klachten) of 1 keer per 2 weken (bij chronische klachten). Na 5 tot 6 behandelingen bespreken we of de massages en bijkomende adviezen effect hebben.

Bij de behandeling van acute aandoeningen of klachten zal een therapieperiode van minstens vier tot zes behandelingen in acht wordt genomen. Bij chronische aandoeningen of klachten wordt uitgegaan van een periode van minstens zes tot acht behandelingen. Indien er tijdens deze periode geen duidelijke verbetering optreedt zal de therapie in overleg worden gestopt.

Bij de eerste afspraak ontvangt u een formulier waarin de reacties staan vermeld die kunnen optreden voor, tijdens en na de behandeling.  

Het volgen van een therapie biedt geen garantie voor een proces van herstel of genezing.

De voetreflextherapie is een complementaire geneeswijze. Ik kan geen consult vervangen van de huisarts of andere specialist.